Malko Teatro

A Malko Teatro 1996-ban jött létre, mint független, alternatív színházi társulat. Hadzsikosztova Gabriella és C. Nagy István a Német Színházból és az Utolsó Vonalból érkezve új színházat szerettek volna létrehozni, olyat ahol a saját kedvükre, a saját ízlésüknek és erkölcsi normáinak megfelelően alkothatnak.

A Malko Teatro céltudatosan törekszik egy elfogadhatóbb színházi alternatíva létrehozására. Nyíltan, következetesen őrzi függetlenségét mind művészi, mind strukturális szempontból. Gátlástalanul csúszik át műfaji, nyelvi, formai határokon, játszik magyar, bolgár, német nyelven.

A Malko Teatro nyitott tér a művészetek közötti párbeszéd számára, messzire meghaladva Budapest határait. Előadásaiban összehoz tradíciót és innovációt, autentikus zenét, jazzt és kortárs táncot, festőművészetet és új médiákat, létrehoz új formákat és műfajokat. Szinte kizárólag kortárs szerzők műveihez nyúl, ezek közül több kimondottan megrendelésére készült.

A Malko Teatro közönség párti. Hazai és nemzetközi sikereit elsősorban a közönség szeretetének köszönheti, pedig soha nem tett sem ízlésben, sem minőségben engedményeket, de fontosnak tartja a nézővel való közvetlen párbeszédet.

Az elmúlt tizenöt évben a Malko Teatro 47 előadást hozott létre. Kialakította saját művészi arculatát, amely több országban is elismerést nyert. Többnyelvűségét kihasználva törekszik nyugat és kelet európai színházi fesztiválokon, valamint nemzetközi színházi projektben való részvételre.

A színház művészeti vezetője – Hadzsikosztova Gabriella 2010-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta.

A Malko Teatro jogi és gazdasági hátterét az Alternatív Művészeti Alapítvány biztosítja.

Elérhetőségek:

Malko Teatro

művészeti vezető - Hadzsikosztova Gabriella

tel - 061 3061836

mobil - 0630 3553649

e-mail - malko@t-online.hu

művészeti titkár - Genát Andrea

tel - 061 2164210

Alternatív Művészeti Alapítvány

1154 Bp. XV. ker. Bezerédi Pál u. 87

Tel/fax: 306-18-36